Alles wat Maarten Westmaas, vertelt, fotografeert en creëert, doet hij om anderen te laten zien hoe wonderlijk, bijzonder en prachtig het Nederlandse landschap is.
Op 1 januari sprak mijn vrouw mij toe met een blik in de ogen alsof ze de laatste ijsbeer zag sterven op een afkalvende ijsschots. Ik gooide restanten van het losbandige feestje op oudejaarsavond met een welgemikte worp weg.
Ze waren met z’n vieren. Twee meisjes van zekere leeftijd in luchtige fietskleding en twee mannen – tweelingbroers bleek later – die zich blijkbaar nog jong genoeg voelden om een superhippe fiets te berijden.
Wat dacht u van een klassieker met twist: een hartige cake met olijven? Ideaal als borrelhap, maar ook als lunch of diner in combinatie met wat salade kunt u er ook lekker van smullen.
Bruine bonen zijn in veel Hollandse gerechten te gebruiken en mosterd is een veelzijdige smaakmaker die past in de meest uiteenlopende gerechten. Samen in het recept van Diny Lammers uit Breedenbroek.
Wijn van Oost-Nederlandse bodem. Sinds een aantal decennia helemaal niet zo gek. De smaakexperts van Naobers Preuverieje testten speciaal voor de feestelijke wintermaanden dan ook rode en witte wijnen uit Gelderland en Overijssel.
In deze Naober vindt u een mengelmoes van markante persoonlijkheden en een dialectbijlage: De Naoberbode. Doar geet mien harte van lös!
Winters landschap zo ver het oog reikt. De IJsseldelta die aan het begin van de winter is volgestroomd en waar nu een laagje breekbaar ijs op zit. Nog te teer om je erop te wagen, maar de hond van de buren lukt het, zo te zien
Hoofdschuddend loopt mijn vader door mijn tuin. Ik volg zijn blik over de ingestorte borders. Een heerlijke chaos, vind ik. Een vreselijke bende, vindt hij. Een kwestie van smaak of een typisch gevalletje generatiekloof?