In de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw krijgt Dienke steevast de opruimkriebels. Zowel in huis als daarbuiten is er altijd wel iets dat aan kant moet. Een beetje nesteldrang, het nieuwe jaar zonder ballast tegemoet treden.
Het is handig én gezond om met de seizoenen te koken. Men neme een flinke gerookte makreel, een pondje aardappelen en een flinke lepel crème fraîche en u bent al halverwege deze geliefde maaltijdsalade. (4 personen)
’t Is weer voorbij, die mooie zomer. Ook de kermissen in de Achterhoek zijn verleden tijd. Dit jaar Varsseveld en Lichtenvoorde ‘gedaan’. Boer pakte in zijn jonge jaren ook de kermissen in Westendorp, Ulft en Bocholt meer.
Een lekker recept om de nazomer en vroege herfst in te luiden. De kokos houdt ons nog in de zomerstemming, de pepers verwarmen ons alvast.
Quinoa komt van nature voor in Zuid-Amerika. De gecultiveerde variant is al lange tijd een belangrijke voedselbron op dit continent. Chef-kok Eric van Veluwen combineert deze week quinoa met paprika's en paddenstoelen.
In een opwelling kocht Jan Vayne de Sint-Annakapel in Kampen. In de sfeervolle ambiance van dit eeuwenoude kerkje vertelt Jan uitvoering over zijn jeugd in Drenthe, zijn voorliefde voor Amerikaanse auto's en zijn leven nu.
De vakantiekilo’s zitten er zo aan, maar hoe krijg je ze er weer af? Daarvoor moet je flink aan de bak. Prima, maar dan wel goed eten. Dit sportontbijt is de perfecte energieleverancier.
Er is weer volop broccoli, evenals rapen en snijbiet. Supergezonde ingrediënten voor een lekkere quiche!
In de maanden dat er geoogst kan worden, eet Dienke Cazemier zoveel mogelijk uit eigen tuin. Ze werkt ladingen sla weg en is weken ‘in de bonen’.